Διάλεξε το σωστό μέγεθος

Σε αρκετά από τα ανδρικά ρούχα υπάρχει ένας πίνακας με το μεγεθολόγιο, στον οποίο μπορείτε να βρείτε τις διαστάσεις του ρούχου που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Το μεγεθολόγιο αποτελεί έναν οδηγό για να υπολογίσετε το νούμερο που φοράτε, αλλά μπορεί να υπάρχει πιθανή μικρή απόκλιση στις διαστάσεις. Παίρνετε μια μεζούρα και ένα ρούχο από την ντουλάπα σας και μετράτε:

1. Μπλούζες, T-shirt, Φούτερ, Μπουφάν, Πουκάμισα κτλ.

Για τις μπλούζες με μακρύ μανίκι, τα t-shirts, τα φούτερ και τα μπουφάν, μετράμε πάντα τις διαστάσεις ΜΗΚΟΣ & ΠΛΑΤΟΣ. Όμως για τα πουκάμισα μετράμε το ΠΛΑΤΟΣ-ΣΤΗΘΟΣ και την ΠΛΑΤΗ.

Για το πλάτος ενός ρούχου παίρνετε μια μεζούρα που να είναι τεντομένη και μετρήστε την απόσταση από την μια μασχάλη μέχρι την άλλη μασχάλη. Για το μήκος του ρούχου έχοντας την ίδια μεζούρα και τεντομένη, θα μετρήσετε την απόσταση από τον γιακά/λαιμό μέχρι το τελείωμά του. Και για το πουκάμισο με την ίδια μεζούρα θα μετρήσετε την απόσταση της πλάτης του από τη μια ραφή έως την άλλη ραφή για να βρείτε την διάσταση της πλάτης.

i) ΜΠΛΟΥΖΕΣ,T-SHIRTS, ΦΟΥΤΕΡ, ΜΠΟΥΦΑΝ

 ii) ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

 2. Παντελόνια, Φόρμες, Βερμούδες κτλ.

Για τα παντελόνια, τις φόρμες και τις βερμούδες, μετράμε τις διαστάσεις ΜΕΣΗ, ΚΑΒΑΛΑΛΟΣ & ΥΨΟΣ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΠΑΤΖΑΚΙ.

Για τη μέση με μια μεζούρα μετρήστε την απόσταση από την μια πλευρά της μέσης σας μέχρι την άλλη πλευρά. Για τον καβάλο έχοντας την ίδια μεζούρα θα μετρήσετε την απόσταση από τη μέση μέχρι το τελείωμα του καβάλου του ρούχου. Και για το εξωτερικό μπατζάκι με την ίδια μεζούρα και τεντομένη, θα μετρήσετε την απόσταση από τη μέση κατά μήκος, μέχρι το τελείωμα του ρούχου.